Termeni și condiții

1. PRECIZARI GENERALE

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre  SC AMR PRESS BOX SRL prin intermediul magazinului virtual www.babymerc.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator - persoana, societate comerciala sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator - societatea comerciala SC AMR PRESS BOX SRL, avand sediul social in Odorheiu Secuiesc, str. int. Tihadar nr.4, ap.9, jud. Harghita, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J19/253/2012, CIF RO30285988.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa plateasca contravaloarea acestora

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. INCHEIEREA CONTRACTULUI

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. O comanda neconfirmata de catre Vanzator nu poate fi considerata in nici un caz ca avand valoarea unui Contract.

Contractul intra in vigoare in momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare stau la baza Contractului astfel incheiat, intregindu-se cu Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

3. DREPTURILE REZERVATE DE VANZATOR

a. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa poata fi utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

b. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.babymerc.ro  isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4. CESIONAREA

Vanzatorul poate cesiona drepturile sale rezultând din Contract, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale. Cumparatorul nu poate cesiuna nici unul dintre drepturile si obligatiile sale rezultand din Contract fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Cumparatorul are obligatia de a respecta dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Vanzatorul declara pe propria raspundere ca intreg continutul paginii de internet www.babymerc.ro este original sau foloseste resurse ( imagini, text etc.) pentru care detine acceptul sursei. In cazul in care considerati ca continutul paginii de internet www.babymerc.ro incalca in vreun fel legislatia privind proprietatea intelectuala sau drepturile de autor va rugam sa ne contactati.

6. CONFIDENTIALITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului si ele pot fi utilizate numai pentru executarea Contractului.

Cumparatorul se obliga sa nu faca nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire publica catre terte parti cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti. SC AMR PRESS BOX SRL retine datele personale ale clientilor si le foloseste in scopul informarii clientului privind situatia contului de client, evolutia si starea comenzilor clientului si a evaluarii produselor si serviciilor oferite.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Va dati acordul ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici transmise prin intermediul site-ului www.babymerc.ro. SC AMR PRESS BOX SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise de utilizatorii siteului, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7. TERMENE

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul va anunta Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata bunurilor si serviciilor livrate in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care informatiile transmise Vanzatorului  cu privire la datele de facturare sau livrare a produselor sunt eronate, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, in limita a 3 zile lucratoare.

8. MODALITATI DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, Cumparatorul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

9. CONDITII DE LIVRARE

a. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator. Livrarea comenzilor in valoare mai mare de 200 RON este gratuita.

b. Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul este descarcat de riscurile si responsabilitatile aferente Bunurilor si Serviciilor livrate in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Livrarea Bunurilor si Serviciilor se face pe teritoriul Romaniei.

c. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

10. ACCEPTAREA BUNURILOR SI SERVICIILOR LIVRATE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

Cumparatorul persoana fizica are dreptul de a denunta contractul si de a returna bunurile si serviciile comandate fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 10 zile de la primirea bunurilor sau in cazul serviciilor de la incheierea contractului. In acest caz Cumparatorul va suporta doar costul returnarii bunurilor catre Vanzator.

Returnarea se face la sediul Vanzatorului situat in Odorheiu Secuiesc, str. int. Tihadar nr.4, ap.9, jud. Harghita, cod postal 535600, Romania.

Vanzatorul va rambursa pretul platit de Cumparator pentru bunurile returnate in termen de 30 de zile de la data receptionarii acestora impreuna cu notificarea scrisa de returnare.

11. GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.babymerc.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicii comerciale a producatorului. Produsele sunt noi, se livreaza partial asamblate, fara roti si in ambalajele originale. Toate produsele  comercializate de catre site-ul www.babymerc.ro beneficiaza de un termen de garantie de 12 luni de la livrare.

In cazul produselor vandute si livrate de SC AMR PRESS BOX SRL, certificatele de garantie sunt emise fie direct de producator, fie de catre SC AMR PRESS BOX SRL.

În cazul certificatelor de garantie emise de producator, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Produsele comandate prin site-ul www.babymerc.ro sunt expediate cu certificat de garantie si manual de utilizare. Lipsa oricaruia dintre  aceste documente trebuie semnalata de Cumparator in termen de 48 ore de la receptia produsului pe adresa de email _______________. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

13. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

15. EXCLUDEREA RESPONSABILITATII

Imaginile prezentate pe site-ul www.babymerc.ro sunt cu titlu informativ, produsele livrate putand diferi de acestea in culoare, aspect etc. www.babymerc.ro nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate.

Valoarea maxima a obligatiilor www.babymerc.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor comandate se limiteaza la suma incasata de Vanzator de la client. In cazul in care pretul sau orice alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit www.babymerc.ro isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre situatia ivita daca livrarea nu s-a efectuat inca.

16. DISPOZITII FINALE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc orice alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre parti referitoare la prezentul Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.